Online marketing strategie

De online marketing strategie

Een online strategie gaat over de manier waarop online applicaties zoals bijvoorbeeld de website en de social media worden ingezet om bedrijfsdoelen te realiseren. Het beschouwd niet alleen deze applicaties maar ook andere aspecten zoals de offline marketing strategie, de marktpositie, groeiplannen, budget, concurrentie enz.
Bij de uitvoering van de strategie zijn twee hoofd strategieën te onderscheiden: De website strategie en de Inbound strategie.

Welke online strategie past bij uw bedrijf en klantengroep? Sociale media is niet voor elk bedrijf effectief, maar hoe zit het bij u? Welke kosten zijn er gemoeid met een online strategie? En welke kennis is noodzakelijk?

De website strategie

Bij de website strategie wordt de website ingezet als marketing en verkoop tool. Social media wordt niet of beperkt ingezet.

De inbound strategie

De inbound strategie richt zich op alle online en offline applicaties die bezoekers naar de website kunnen leiden. Hieronder vallen natuurlijk bekende social media applicaties zoals Facebook en Twitter, maar ook email marketing, persberichten, adverteren enz. In de praktijk wordt meestal een combinatie van website en inbound strategie. De mix is uiteraard bedrijfsafhankelijk.

Hoe kan eduwebsupport helpen?

Eduwebsupport kan u helpen met het formuleren van effectieve online marketing strategie. Hierbij worden alles externe en interne factoren geëvalueerd om vervolgens te komen tot een werkende en uitvoerbare strategie.

Heb ik een online marketing strategie nodig?

Voor vrijwel alle bedrijven geldt dat het verstandig is om goed na te denken over de online strategie voordat hierin wordt geïnvesteerd. Dit geeft de beste garantie op een goede return on investment. Naarmate het belang van bijvoorbeeld de website of social media groter wordt in de bedrijfstak, neemt ook het belang van een adequate strategie toe. Niet of verkeerd investeren in een online marketing strategie kan bepalend zijn voor de continuïteit op langere termijn.

De kosten

De kosten voor strategie advies hangen af van het type organisatie de marktomstandigheden en de behoefte van de organisatie. Reken op bedragen vanaf €500,00. Wij maken graag een offerte op maat.

Zoekt u een goede (online) marketing strategie?

Laat ons helpen uw doelstelling(en) te realiseren!