Je eigen domeinnaam en hosting account

Als je een eigen website wilt dan heb je een domeinnaam nodig. Als deze website op een server gehost wordt dan heb je bovendien een hosting account nodig. Met een eigen domeinnaam krijg je ook email adressen met deze domeinnaam.

Wat is het

Een domeinnaam is een deel van het internet-adres.  www.mijndomein.nl is een volledig adres en de domeinnaam maakt hier deel vanuit. Het totale adres definieert een locatie op het wereld wijde web, waardoor een website of email server vindbaar is. Het is vergelijkbaar met een huisadres! Het deel .NL heet de toplevel domeinnaam. Je krijgt een domeinnaam in eigendom na registratie bij SIDN. SIDN is de Nederlandse organisatie voor het registreren van .NL domeinnamen. Elk land heeft een dergelijke organisatie. Wil je een eigen website met een eigen domeinnaam dan moet dit officieel worden geregistreerd.
Wil je een eigen website en maakt je geen gebruik van website software die online staat, dan moet deze software op een hosting server worden geïnstalleerd. Hiervoor heb je een hosting account nodig. Veel gebruikte software waarvoor een hosting account noodzakelijk is is WordPress en Magento.

Is mijn domeinnaam nog vrij? 

Je kunt alleen een domeinnaam op je (bedrijfs)naam registreren als deze nog vrij is. Er zijn veel websites waar je kunt controleren of een domeinnaam nog vrij is, maar helaas zitten daar ook veel louche bedrijven onder. Deze bedrijven proberen je domeinnamen te verkopen die ze niet bezitten. De meest veilige plek om te controleren of een .NL naam nog vrij is is de site van SIDN. Toch twijfels? Bel met Eduwebsupport!

Hoe kan Eduwebsupport helpen?

Met betrekking tot domeinnamen en hosting kunnen we het volgende voor je doen:

  • Onderzoek en registratie domeinnamen
  • Hosting van websites
  • Verhuizing domeinnamen en websites

Heb ik dit nodig?

Als je een website of een eigen domein wilt, dan heb je een domeinnaam nodig. Dit geldt ook voor het hebben van een email account met een eigen naam. Wil je een website laten hosten dan heb je een hosting account nodig. De kosten voor een hosting account met eigen domeinnaam starten bij €5,00 per maand.